Als ondernemer denk je er liever niet aan, maar het kan altijd gebeuren dat je door ziekte uit de roulatie raakt. Dat kan een groot gevaar vormen voor de voortgang van je bedrijf. Sterker nog, omdat je als zzp-er ook persoonlijk verantwoordelijk bent voor de handel en wandel van je bedrijf, loop je ook op persoonlijk vlak grote risico’s wanneer door ziekte geen geld meer kunt genereren. Wij laten je zien wat je kunt doen om dit risico te vermijden. Je kunt namelijk gewoon een verzekering afsluiten waarmee je jezelf verzekerd van het feit dat er gedurende de periode dat je ziek bent, nog altijd geld binnenkomt. Reken maar dat dat gemoedsrust geeft.

 

Geld wanneer jij het het hardst nodig hebt

Wanneer je ziek bent, heb je al je krachten en energie nodig om je op jouw herstel te richten. Je herstel wordt niet bevordert wanneer je geldzorgen hebt, dus ons advies is om eens te kijken welke aov verzekeringen voor jou interessant kunnen zijn. Met een aov verzekering, ofwel een arbeidsongeschiktheidsverzekering, krijg je alsnog geld binnen. Er zijn meerdere soorten verzekeringen en het is daarom goed om even te kijken wat in jouw vakgebied gebruikelijk is. Het moge namelijk duidelijk zijn dat een tekstschrijver andere risico’s loopt dan een onderwaterlasser. Je kunt een verzekering op maat aanvragen waardoor je niet heel sterk op inkomsten achteruitloopt wanneer je ziek wordt.

 

Hoe kies je een goede AOV?

Wanneer je op zoek gaat naar een goede aov zzp, is het goed om te weten wat je vaste lasten ongeveer zijn. Het gaat hierbij om de kosten die je maakt voor de huur, of voor het betalen van je hypotheek. Let er ook op dat je genoeg leefgeld meerekent in je totale som. Het bedrag dat hier uiteindelijk uitkomt, is het bedrag dat je het beste kunt laten verzekeren. Mocht je dan ziek worden, dan krijg je dit bedrag uitbetaald. Je premie wordt gebaseerd op het bedrag dat je gaat krijgen wanneer je je verzekering wilt gebruiken. Wil je de kosten liever wat lager maken? Dan kun je ook aangeven dat je eerst nog een tijdje van je buffer wilt leven. Ook kun je het bedrag verlagen zodat je dus ook minder premie betaalt. Doe dit echter alleen als je hierdoor niet in de problemen komt. Zo kun jij je volledig richten op je herstel zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of je financieel het eind van de maand wel of niet gaat halen.

 

Sluit je verzekering online af

Wanneer je momenteel geïnteresseerd bent geraakt in een arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan kun je eens op de site van Univé gaan kijken. Deze verzekeraar biedt een complete aov waar je veel voordeel van kunt hebben. Lees de voorwaarden even goed door, bekijk wat jouw maandpremie zal gaan worden en sluit je verzekering gelijk af. Op die manier weet je zeker dat je heel veel problemen kunt afwenden. Daarna is het slechts een kwestie van hopen dat je nog lang gezond mag blijven.