In deze tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om bijvoorbeeld een studie of cursus online te volgen. Het internet is namelijk onmisbaar geworden in deze tijd. Het is mogelijk om een online academie te bouwen om jouw kennis te delen met andere mensen. Het bouwen van deze online academie kan je zelf doen, maar je kan de online academie ook laten bouwen. Ben je benieuwd waar je dan mee moet beginnen? Het antwoord op die vraag kan je hieronder vinden!

Inhoud van de online academie

Online academie laten bouwen vereist een zekere voorbereiding. Je moet natuurlijk wel een plan hebben. Hiermee wordt bedoeld dat je eerst moet beginnen met het bedenken van de inhoud van de online academie. Als je met lege handen aankomt, zal je niet ver komen. Je weet vast en zeker al waar de online academie over gaat. Het is belangrijk dat je alles voor jezelf gaat uitwerken. 

Het is verstandig om alle ideeën op te schrijven. Dit kan je digitaal doen of gewoon in een schrift. Bepaal van tevoren wat de verschillende cursussen en trainingen op de online academie inhouden. Probeer er vervolgens een duidelijke structuur in te krijgen. Door een duidelijke structuur te creëren, zorg je ervoor dat de online academie als gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Hierdoor zullen er weinig cursisten afvallen. 

Domein voor de online academie

Om een eigen online academie te starten, zal je wel een domein moeten hebben. Een domein is eigenlijk niets anders dan een website. Om een website te starten, zal je een domeinnaam moeten uitzoeken. Zorg ervoor dat de domeinnaam goed past bij de online academie. Maak deze domeinnaam vooral niet al te ingewikkeld en lekker kort. Mensen onthouden dat sneller. 

Wanneer je een eigen domein hebt, is het verstandig om de online academie te plaatsen op een subdomein. Hierdoor laat je de hoofdwebsite beter functioneren. Een online academie op een hoofdwebsite kan ervoor zorgen dat deze niet meer goed functioneert. Met een subdomein waar de online academie op staat, maak je het een stuk overzichtelijker voor de cursisten. 

Hulp bij de online academie

En dan wordt het tijd om de online academie te laten bouwen. Het is van belang dat je iemand vindt die jou kan helpen met het bouwen van de online academie. Het voordeel hiervan is dat je altijd om advies kan vragen. Dit komt doordat een expert genoeg kennis heeft over het bouwen van een online academie. 

Je kan er ook voor kiezen om een online training Learndash te volgen. Tijdens de training krijg je hulp bij het opzetten van de online academie. Je kan hulp krijgen bij het creëren van een online academie die past bij jouw huisstijl.