Het moment waarop je jouw eerste bericht publiceert, is het moment waarop je links moet gaan bouwen. Want zodra je inhoud online publiceert, moet je eraan werken om deze te promoten en er links naar toe te bouwen. In deze blog gaan we in op hoe je begint met linkbuilding naast je publicaties.

Je kunt om te beginnen met het bouwen van links door e-mails te sturen naar websites die regelmatig publiceren. Bovendien kun je ook mensen e-mailen die bronpagina's op hun websites hebben gepubliceerd. Maar neem niet rechtstreeks contact op met mensen die vragen om een bestaande link te vervangen door jouw link op hun website. 

Linkbuilding tips

De reden hiervoor is dat als je blog nieuw is en er niet genoeg inhoud is, mensen je de link niet gratis zullen weggeven. Kortom, je moet vanaf het begin links bouwen, maar je moet slim genoeg zijn om te weten welke methode in het begin zal helpen en welke niet. Daarom bespreken we linkbuilding tips.

Je nieuwe blog heeft eerst goede inhoud nodig, dus concentreer je op het opbouwen van de inhoudskwaliteit van je blog. Bereid na een paar maanden een natuurlijke strategie voor om backlinks op te bouwen. Het zou niet moeten lijken alsof je backlinks bouwt om de autoriteit van jouw blog te vergroten. Of om gerangschikt te worden voor jouw zoekwoorden, al deze processen moeten eenvoudig en natuurlijk zijn. Langzaam en gestaag.

Gastposten

Je kunt nooit snel genoeg beginnen met het verwerven van links voor een nieuwe website. Zelfs als het onmogelijk lijkt, zijn er altijd plaatsen waar je een paar links kunt krijgen. Je moet beginnen met de simpele dingen zoals profielen op sociale media en alle relevante/lokale bedrijvengidsen. De meest eenvoudige manier om een paar fatsoenlijke links te krijgen, is door middel van gastposten. 

Plaats inhoud van hoge kwaliteit op jouw nieuwe blog. Wanneer je naar andere blogs linkt, wil je dat die links verwijzen naar een blog die enige waarde heeft in jouw niche. Anders ondermijn je je inspanningen. Als je eenmaal inhoud van hoge kwaliteit hebt, ga dan naar de beste blogger in je niche en maak verbinding. 

Linkbuilding campagne

Laat wat reacties achter, deel hun artikelen, like ze op Facebook enzovoort. Met andere woorden, wees geen onzichtbaar persoon die uit het niets een linkbuilding-campagne start. Je ziet er onprofessioneel en misschien zelfs spamachtig uit. Maar als je eenmaal in de flow zit en consistent solide content van hoge kwaliteit schrijft, start dan je linkbuilding-campagne.

De beste manier om dat te doen, is door nuttige inhoud te maken die de lezers helpt. Wanneer je van deze strategie een norm maakt, zouden links vanzelf moeten komen. Dit gaat echter moeilijk zonder toepassing van SEO. Omdat je wilt bijdragen en levens wilt veranderen is kennis hiervan noodzakelijk. Je kunt je hierbij laten helpen door Seeders, die online marketing vanuit Zwolle verzorgen.